Wednesday, 1 July 2015

5 Fakta Yang Anda Perlu Tahu Mengenai GLA Complex Shaklee Jika Anda Tidak Mahu Rugi

Assalamualaikum.. 
Entry kali ini saya nak share lagi FAKTA mengenai GLA Complex dari Shaklee yang wanita perlu tahu supaya tidak tersalah membuat pilihan. Saya pasti ramai yang menyamakan GLA Complex Shaklee dengan EPO yang banyak dipasaran. Benar ianya sama, TAPI tak serupa. Kenapa saya kata sama? Sebab kedua-duanya mengandungi GLA iaitu gamma-linolenik asid.sejenia asid lemak omega 6 yang paling terkenal. GLA boleh didapati di dalam biji primrose, borage dan buah blackcurrent. Manusia sebenarnya memerlukan GLA untuk kesihatan, tapi badan kita boleh tidak boleh menghasilkan GLA.  Jadinya, kita perlu mendapatkan sumber GLA melalui makanan. 
FAKTA 1 : Mengandungi GLA 15% - 25% lebih tinggi
GLA Complex Shaklee.merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA) dan minyak bunga matahari.
Manakala, produk EPO pula diperbuat daripada English Primrose Oil dari bunga English Primrose.
Kandungan GLA di dalam borage oil adalah lebih tinggi iaitu 15% - 25%, berbanding EPO hanya 8% - 10%  dan 50% lebih tinggi berbanding blackcurrant.
Selain itu, GLA Complex Shaklee juga mengandungi minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6.

FAKTA 2 : Mengandungi Vitamin E
GLA Complex Shaklee juga mengandungi Vitamin E yang bersifat antioksida. Dengan adanya vitamin E, GLA Complex Shaklee bukan sahaja dapat membantu meningkatkan kesihatan, malah membantu kulit menjadi lebih sihat dan cantik.

FAKTA 3 : Membantu meningkatkan kesuburan
GLA Complex Shaklee sangat sinonim dengan mereka yang sedang berusaha untuk hamil. GLA Complex Shaklee dapat membantu mengatur kembali kitaran haid yang tidak teratur dan meningkatkan kesuburan. 
>> GLA membantu meningkatkan kesuburan

FAKTA 4 : Melegakan Sakit Senggugut
Asid gamma linolenik (GLA) digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.
>>Petua Melegakan / Mengurangkan Sakit Senggugut / Period Pain

FAKTA 5 : Natural
Sesuai dengan prinsip Shaklee iaitu natural, GLA Complex Shaklee dihasilkan tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Ketahui apa kata wanita yang telah mendapat S effect dari GLA Complex Shaklee >> Klik

p/s : GLA tidak boleh diambil oleh wanita hamil kerana ia mungkin merbahaya kepada kandungan.

Jom tengok video singkat ini apa kesan S Effect yang bukan beliau sahaja dapat, suaminya beliau pun dapat.. rahsia rumah tangga bahagia gitu.. hehehe


(ID 930065)
Whatsapp / WeChat: 019-2882244
Email: n_su2008@ymail.com

kalau anda nak beli produk Shaklee terus dari Shaklee, boleh melalui applikasi eSell dari Shaklee.
Untuk order, sila klik ikon di bawah

Untuk tutorial bagaimana nak gunakan eSell, sila klik ikon di bawah

1Fann YY, Chapkins RS.Importance of dietary gamma-linolenic acid in human health and nutrition. Journal of Nutrition. 7998;128:1411-1414

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...