Wednesday, 15 April 2015

5 Sebab Kenapa GLA Menjadi Teman Baik Wanita

GLA atau nama panjangnya Gamma Linolenic Acid sangat sinonim dengan wanita tak kira muda mahupun yang dah senior. GLA adalah asid lemak omega-6 yang banyak terdapat dalam minyak berasaskan tumbuhan seperti borrage seed oil, evening primrose oil dan black current seed oil.
GLA, Kesuburan Suami Isteri, hilangkan Jeragat, hilangkan Bintik-bintik Hitam, atasi Jerawat, hilangkan Parut, Senggugut, Period  Pain, Kitaran Haid Tidak Teratur, Cyst, PMS, kesuburan, nak hamil, hamil,
Ini adalah GLA Complex dari Shaklee

Berikut adalah 5 sebab kenapa GLA menjadi teman baik wanita-wanita di seluruh dunia

1) Membantu melegakan simptom PMS atau senggugut
GLA Complex Shaklee mengandungi kombinasi minyak borage (GLA & LA), minyak bunga matahari dan vitamin E - dapat melegakan kesakitan semasa datang haid.
PMS, period pain, senggugut, period cramp

2) Membantu menstabilkan kitaran haid/hormon
Fungsi utama GLA adalah menstabilkan hormon. Hormon yang tidak stabilkan akan mengganggu kitaran haid seterusnya menyukarkan pasangan yang sudah berkahwin untuk merancang kehamilan/memiliki zuriat.
haid tak teratur, kitaran haid, hormon

3) Memudarkan Parut dan Jeragat
GLA boleh membantu memudarkan dan menghilangkan parut jerawat dan jeragat serta kulit kusam. Jeragat juga boleh disebabkan oleh hormon yang tidak stabil, ditambah pula pendedahan kepada cahaya UV matahari. GLA Complex Shaklee mengandungi vitamin E yang sangat baik untuk kulit. Vitamin E dapat membantu kulit menjadi lebih sihat. Hasilnya parut dan jeragat menjadi pudar/hilang dan kulit semakin cerah berseri dan warna sekata.
jeragat, kulit bermasalah

4) Membantu mengecilkan cyst
Vitamin E yang terdapat dalam GLA Complex Shaklee bertindak sebagai antioksida yang menghalang pembentukan sel tidak sihat serta meningkatkan sistem pertahanan tubuh. Biasanya cyst terbentuk akibat hormon yang tidak stabil, pengaruh genetik dan juga diet yang tidak sihat. GLA dapat membantu menstabilkan hormon dan mengelakkan cyst membesar sehingga pecah dan menyebabkan pendarahan yang teruk.
cyst, sebab suakr hamil

5) Membantu meningkatkan kesuburan/peluang untuk hamil
Ini adalah sebab yang paling utama kenapa GLA Complex Shaklee menjadi pilihan ramai wanita. Alhamdulillah, dengan izin Allah ramai yang telah berjaya mengatasi masalah kesuburan dan memiliki cahaya mata. Bagaimana GLA berfungsi? Boleh rujuk -->>Kesuburan Suami Isteri.
kesuburan, hamil, ingin hamil

Inginkan bukti kenapa GLA Complex Shaklee menjadi teman baik ramai wanita terutama wanita di Malaysia?
Boleh tengok pengakuan mereka di sini -->> Klik

Anda dapat membeli 7 botol GLA pada harga 6 botol.
Memang berbaloi.
Nak beli 1 sahaja? Pun boleh.

Hubungi saya :
Suhailah
Whatsapp 0192882244

info credit to my beautiful nanny -->>nurul aziyana

3 comments:

  1. GLA sememangnya vitamin wajib telan bagi semua wanita!

    ReplyDelete

komen anda sgt2 dihargai. Tinggalkan juga link anda. InshaAllah sy dtg melawat blk ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...