Monday, 16 January 2017

Tips Cepat Hamil

Anak adalah anugerah yang tak ternilai dari Tuhan. Memang anak adalah rezeki dan ditentukan Tuhan. Tapi sebagai hambaNya, kite juga digalakkan untuk berusaha untuk hamil dan mendapatkan cahaya mata.
Tips cepat dapat anak

Antara tips atau petua untuk hamil cepat yang boleh diamalkan adalah:

1) Diet yang sihat
Amalan diet yang sihat dan seimbang memang essential atau keperluan untuk hidup sihat dan mengurangkan risiko pelnagai penyakit termasuk sukar hamil.

2) Supplement
Penting bagi wanita yang ingin hamil untuk memastikan asid folik dan vitamin B complex ada dalam menu harian. Asid folik dapat membantu meningkatkan kesuburan dan menguatkan rahim. Selain itu, pengambilan multivitamin juga dapat membantu meningkatkan tahap kesihatan tubuh. Tubuh yang sihat dapar menghasilkan telur dan sperma yang sihat.
Pasangan suami isteri juga boleh mengamalkan Set Kesuburan Shaklee untuk meningkatkan peluang untuk hamil.

3) Hubungan intim diwaktu subur
Pastikan anda tau bila waktu subur anda/pasangan anda (isteri). Jika anda mempunyai kitaran haid yang teratur, anda boleh kira waktu subur anda. 》Ovulation Calculator

4) Kurangkan stress.
Stress boleh mengganggu hormon dan kitaran haid wanita. Stress jugak boleh mengganggu penghasilan telur dan sperma yang berkualiti. Oleh itu, atasi stress dan jangan biarkan ia menggangu kesihatan dan diri anda.

5) Elakkkan dan berhenti merokok
Bagi suami, kalau boleh kurangkan dan berhenti terus dari merokok. Rokok dapat mengganggu kesuburan dan kualiti sperma.

Tips cepat dapat anak

Tips cepat dapat anak

Jika anda ingin berusaha hamil dengan supplement Shaklee,
boleh hubungi saya
(ID 930065)
Whatsapp Suhailah : 019-2882244Ps: sila baca menggunakan web view untuk melihat pilihan produk Shaklee dan set cadangan yang sesuai untuk anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...